Днес ще е ветровито със силен и бурен северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат, преобладаващите максимални ще бъдат между 3° и 8°, в София - около 3°, в Пловдив -  8°, прогнозираха от Meteo.bg.

. Ще преобладава облачно време с валежи от дъжд в Южна и Източна България, а в планинските райони над 600 метра ще вали сняг. Привечер с понижението на температурите дъждът и в Североизточна България ще започне да преминава в сняг.

Над планините ще преобладава облачно време с валежи главно от сняг. В масивите от Западна България и по старопланинското било ще се образува снежна покривка. Ще духа силен и бурен север-северозападен вятър и ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 m ще е около минус 2°, на 2000 m - около минус 8°.

По Черноморието ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, значителни по южното крайбрежие. Ще е ветровито със силен и бурен вятър, който през нощта срещу неделя по северното Черноморие ще се усилва до ураганен. Максималните температури ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е от 10° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, през нощта срещу неделя по северното крайбрежие вълнението ще се усили до 5-6 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 22 мин. и залязва в 17 ч. и 00 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 38 мин. Луната в София изгрява в 12 ч. и 34 мин. и залязва в 21 ч. и 32 мин. Фаза на луната: два дни преди първа четвърт.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за месеца.