Френският документален филм „Китовете, пазители на планетата“ ще ни потопи в дълбините на важна тема за дивата природа, която волно или неволно унищожаваме. Прожекцията е днес, неделя, 19 ноември в рамките на Киномания в Пловдив от 16:15 часа. Вдъхновен от поемата „Whale Nation“ на английския поет Хийткоут Уилямс, филмът ни предоставя превъзходни кадри с китове, заснети в четирите краища на света.

Късната прожекция е друго френско заглавие - „Пиер Бонар, художник“ от 18:30 часа.  Когато Пиер Бонар (Венсан Макен) се запознава с Марта дьо Мелини (Сесил дьо Франс), той не знае, че самопровъзгласилата се аристократка ще се превърне в крайъгълен камък на живота и творчеството му. От този момент нататък тя става нещо повече от муза за „художника на щастието“.
Цялата програма на Киномания в Пловдив може да видите на kinolucky.com. Билетите ще са в продажба с цена от 10 лева и 8 лева намален за учащи и пенсионери на касата на LUCKY Дом на киното, както и онлайн. Оперните спектакли са на цена 9 лева, с намален билет от 7 лева. Киномания в Пловдив 2023 се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2023.