Общинските съветници в Пловдив настояха пред кмета Костадин Димитров за решаване на проблемите на градския транспорт. Това стана на днешната сесия на Обс. Според тях такъв на практика не съществува. Представителят на БСП Калин Милчев каза, че получават сигнали от граждани за нередовни линие и засъснение на автобуси.

 Владимир Славенски  от ПП-ДБ отправи официално питане кога ще бъдат пуснати отново 228 автобуса по всичките 29 линии. Той поиска официален отчет от кмета колко рейса се движат в делнични и в празнични дни. Попита в какъв срок ще заработи новата електронна система, за която предишната власт проведе обществена поръчка това лято за 14 милиона лева.

„Разговаряме с всеки един превозвач. Някои изпълняват курсовете си, но други не са изрядни. Поели са ангажимент да се подобрят. В противен случай ще ги притиснем с големи санкции“, обясни по–късно кметът Костадин Димитров. Той добави, че  транспортните фирми се оправдавали с липсата на шофьори. Според него  че след внедряване на електронното таксувани приходите ще бъдат по–ясни и оттам ще се подобри услугата.