Филми от Италия, Франция и Япония показват  в следващите 3 дни на фестивала Киномания в Пловдив.
Във вторник, 28 ноември, може да се гледа сатирата на съвременните филмови клишета „Светло бъдеще“. Италианско-френската продукция на Нани Морети разказва за режисьор, който се опитва да заснеме политически филм, но около него всичко се разпада – продуцентът му е пред фалит, жена му иска да се разделят, а дъщеря му да избяга. Прожекцията е днес от 18:30 часа.
В сряда от 18:30 е едно от най-очакваните заглавия на тази Киномания – анимацията „Момчето и чаплата“. Култовият аниматор Хаяо Миадзаки разказва история от Втората световна война, в която младо момче, избягало в провинцията попада на изоставена кула, в която има много изненади. Колкото по-навътре навлиза зрителят, Момчето и чаплата става все по-богат, странен и дълбоко красив.
Късната прожекция на 29 ноември, сряда, отново ни среща с герой-режисьор. В „Книгата с решенията“ Марк се опитва да заснеме нов филм, но компанията му обмисля да го уволни. Той взема със себе си заснет материал и започва да работи самостоятелно, но без особен успех. Филмът се превръща в черна комедия, която сатиризира както болката на творческия процес, така и безотговорността на твореца. Прожекцията е от 20:45 часа.
Цялата програма на Киномания в Пловдив може да видите на kinolucky.com. Билетите са цена от 10 лева и 8 лева намален за учащи и пенсионери. Оперните спектакли са на цена 9 лева, с намален билет от 7 лева. Киномания в Пловдив 2023 се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2023.