В края на годината в галерия "Лабиринт" пролетта ще подрани, благодарение на природните пейзажи на пловдивския живописец Кирил Иванов.
Той  е от младото поколение пловдивски художници  с отличителен личен почерк, спечелил си заслужено внимание от ценителите на изкуството. Кирил Роден през 1980 г. в  Пловдив, завършва местното „СХУ за сценични кадри“, специалност „Театрална живопис и бутафория“. Продължава своето творческо развитие в магистърските програми „Живопис“ и „Църковна живопис“ в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив. Автор е на над 10 самостоятелни изложби, взема участие и в редица колективни и съвместни такива. Доказал се артист, удостоен с Награда за млад автор на ДПХ – Пловдив (2017), Първа награда от Пленер – Пловдив (2011) и Награда на Фондация „Атанас Кръстев – Начо Културата“ (2005). 
Предстоящата изложба „Живопис“ е плод на поривите на художника за
временно бягство от суетата на града, нуждата от уединение сред природата и
възвръщане към простотата и уюта на своята къща на село. Картините на Кирил Иванов успяват да пресъздадат красотата от усещането за застиналост и безвремие, пренасят ни в гората, на полето, в собствената му градина, където царят мир, покой и тишина. Съчетанието на ярки и земни тонове,  прецизността  на рисунъка и неповторимия поглед на автора вдъхват поетичен живот на порутени, изоставени постройки и вещи, белязани от времето. Топлите и студени багри на разцъфналите полски цветя радват очите със своята свежест, живост и чистота. С непоколебимата си енергия творбите му  ни вдъхновяват към съзерцание на видимото и невидимото в заобикалящия ни свят. Освен маслена живопис върху платно, в изложбата ще могат да се видят и най-новите му опити с живопис върху керамика.
Изложбата може да бъде видяна от 12-ти до 31 декември в галерия "Лабиринт" в  Пловдив,  ул Ангел Букурещлиев 1.