На 24 декември в 12.00 ч., часове преди семействата да се съберат на Бъдни вечер в очакване на Рождество Христово, Пловдивското певческо дружество „Ангел Букурещлиев“ с диригент Илиян Тиганев ще изнесе концерт за пловдивчани и гости на града на мястото, популярно като стълбите на „Каменица“ пред надписа TOGETHER.

На следващия ден, 25 декември, точно в 11 часа на откритата сцена на пл. „Стефан Стамболов“ започва концерт „Коледни чудеса в страната на талантите“. Ще видим участници в предаването „Ася в страната на талантите“, с водещ Ася Антонова. 

На същата сцена, но в 17.00 часа започва концертът на красивите и темпераментни момичета от група „Мистик“.

На втория ден на Коледа - 26 декември в 12:00 ч. отново на сцената на пл. „Стефан Стамболов“ започва  концертът „Коледна магия“ на най-добрата музикална школа в България „Арт Войс Център“ Пловдив с ръководител, музикален педагог и ментор Румяна Иванова. В него ще се изявят вокалните групи на школата и обичани солисти - Виктория Димова, Ива Ичевска, Велина Сарелска. Гост-звезда ще е Лидия Ганева. Ще видим и красивите изпълнения на танцово студио към СКИС „Немезида“ Пловдив с ръководител и хореограф Мариана Данева.

В 17:00 ч., отново на 26 декември, на пл. „Стефан Стамболов“ концерт ще изнесе Биг Бенд Пловдив с диригент Николай Гешев и солисти от „Арт Войс Център“, а за доброто настроение ще се погрижат Георги Мамалев и Тончо Токмакчиев.

В Новогодишната нощ на  31 декември 2023 на сцената на пл. „Стефан Стамболов“ в 22:00 ч. започва официалната градска церемония по посрещането на Новата 2024 г. Водещ ще е Деян Славчев – Део. Първи в 22:00 ч. започва група „Тригайда“. След тях, в 22:45 ч. на сцената се качва Ника (Nicka). По традиция в 23:30 ч. празничната атмосфера подгряват танцьорите от Фолклорен ансамбъл „Тракия”. В 23:50 ч. започва директното излъчване на новогодишното обръщение на Президента на  Република България, което ще видим на видеостената, след него в 00:05 ч. хората продължават с Фолклорен ансамбъл „Тракия” с гл.худ. ръководител проф. Даниела Дженева.

Звездата на Новогодишната програма вечерта започва своя концерт в 00:30 ч. Ще видим на живо великолепната британска певица, музикант и диджей Соник (Sonique).