Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че държавата ще подкрепи финансово частни стадиони или общини, които инвестират в нови съоръжения. Тоъ посети Пловдив, където коментира отпуснатите средства от държавния бюджет за довършването на стадион "Христо Ботев" и стадион "Локомотив" и уточни, че с финансовия министър Асен Василев са взели решение за подпомагане на изграждането на още съоръжения. 

Там, където има частни стадиони или общини, където имат заделени пари, ако те образно кажат „10 милиона“ и ние ще ги подкрепим с 10 милиона – държавата. Ако сложат 50, примерно Левски решат да сложат 50 -  и държавата ще даде 50, както и за ЦСКА, за да може не само Пловдив да се фука с тези съоръжения, а да имат и другите отбори, заяви лидерът на ГЕРБ на стадион "Христо Ботев" и честити съоръжението на феновете на Ботев (Пловдив).

Тридесет и три и половина милиона сме издействали с Асен Василев, Кирил Петков, Христо Иванов, Атанасов, Пеевски. Така, както съм обещал на този град, за този стадион и виждате какво се случва. Искам да честитя на феновете на Ботев, на техните футболисти. Това, което обещахме с кмета, със строителите, с обществеността, под зоркия поглед на всички вас - да имате едно прекрасно съоръжение и то вече е пред очите ви. Ако накрая пак е необходимо, имаме уговорката с финансовия министър, ще се завърши докрай. Поетите обещания, към днешна дата ги има в бюджета и са по сметката на град Пловдив, каза още Борисов.

Малко след това той посети и стадион "Локомотив", където бе посрещнат от легендата на "черно-белите" Христо Бонев и отново подчерта, че държавата отпуска 42 милиона лева за съоръжението.

За стадион "Локомотив" се дават 42 милиона лева. Да продължите строителството на тази трибуна и всичко, каквото трябва. Радвам се да ви видя. От вас зависи - наблюдавайте, строите, гледате, изпълнявате качествено, за да може феновете да се радват на едно добро съоръжение. Ако с тези пари го направите, за 100-годишнината да имате нов стадион мисля, че е добре за фенската маса на Локо Пловдив, обобщи Борисов. 

Благодарение на общите усилия имаме промени в Конституцията, огромен напредък по Шенген с Нидерландия и много ясен план за Австрия, след плана за миграцията, който приехме вчера. Това каза пред журналисти в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение в града. 

По думите му Нидерландия е изпълнила ангажимента си и е дала огромен шанс на България. Ако не бяхме сменили Конституцията по този начин, което беше и изискване, нидерландският парламент нямаше да вземе такова решение, подчерта Борисов. Той посочи, че вицепремиерът Мария Габриел вече е уведомила Унгария, че решението за отпадане на таксите по "Балкански поток" вече е обнародвано в Държавен вестник. Убеден съм, че и те ще ни подкрепят, допълни Борисов. По думите му по отношение на Австрия има едно изискване и то е да се пази границата. Понеже съм го правил и знам, че е изпълнимо, съм спокоен, каза лидерът на ГЕРБ.

Ние сме в непрекъсната комуникация, всеки по неговия си канал, и съгласуваме всичките си действия, посочи Борисов и допълни "колкото и да изглежда некрасиво отстрани, тази коалиция в момента работи". По думите му голяма част от нещата, които са обещавали всички, ги има в бюджета. Ако бъдем по-стриктни и по-сериозни в следващите месеци да се подобри още събираемостта, той ще бъде напълно изпълним, коментира лидерът на ГЕРБ. Той посочи, че държавата е много напред по отношение на Шенген и еврозоната, и много напред със средствата за общините.

Борисов каза, че само за Пловдив са отпуснати общо 146 млн. лева, от които общо 75.6 млн. лева за стадионите "Ботев" и "Локомотив", 35 млн. лева за Околовръстното шосе, 19 млн. лева за "Голямоконарско шосе", 5.1 млн. лева за нова улична мрежа в "Тракия", 4 млн. лева за кино "Космос", 2 млн. лева за доизграждане на храм "Свети цар Борис Покръстител" в район "Тракия", 828 хил. лева за реставрация на къща "Ламартин", 240 хил. лева за Духовната семинария, суми за реконструкции на улична мрежа. 

Лидерът на ГЕРБ и кметът на града Костадин Димитров посетиха стадионите "Ботев" и "Локомотив", както и терен, отреден за храм в район "Тракия".