Адам Сотков вече не е в управлението на Локомотив (Пд) и не притежава акции в клуба. Това информираха от лагера на "черно-белите". Едноличен собственик на "смърфовете" е Христо Крушарски, който е придобил дяловете на своя досегашен съдружник. Днес той е провел срещи с другите ръководители на Локо Павел Колев, Венко Рахталиев и Димитър Палазов. Шефовете на обявили, че клубът ще започне отново да функционира нормално и ще преследва класиране в европейските клубни турнири – през този или следващия сезон. Мъжкият отбор ще разчита на свои кадри от школата.

След 2 месеца трябва да се състои Общо събрание, на което ще бъде избран нов Управителен съвет  на "черно-белите"
Към днешна дата има преговори за продажбата на един футболист. Ако сделката стане факт – подробностите ще бъдат публикувани на официалния сайт на клуба.
Работи се и по селекцията за пролетния дял от шампионата, а на първото занимание на 8 януари следващата година се очакват и няколко играчи на проби.
Строителните дейности по двата естествени терена на базата в пловдивския район „Тракия" продължават, като в момента се завършва изграждането на поливната система.