Десет художници  представят свои творби в Коледната изложба на галерия „Крис“ в Асеновград. Свои платна излагат Аглика Петрова, Аспарух Сърбов, Геракси Гераксиев, Димитър Ненкин, Евгений Петров, Златка Шеткова, Розалина Панижел, Тихомир Панайотов, Цветан Руснаков и Яна Илиева. 

„Тази изложба е празник на духа, празник на свободата, защото свободата да си художник е много голяма привилегия. Чувствата и емоциите, които са ни водили в творението на една картина няма как да останат скрити за публиката. Затова е хубаво да има публика, да има ценители“, каза при откриването на изложбата пловдивският художник Евгений Петров.

За първи път в изложбата се представя със свои пейзажи художникът Цветан Руснаков. Той е от Асеновград и е известен като иконописец. Повече от 15 години рисува икони, а негов учител е Борис Колев. Най-новите си творби в изложбата представя и пловдивската художничка Златка Шеткова. Картините й са вдъхновени от посещенията й в различни вълнуващи дестинации, философията на живота и отразяват красотата и разнообразието на света. Приказни сюжети с ярки цветове представя в своите платна и Яна Илиева, която рисува с текстилни бои, които подсилват усещането за сътворяване на чудеса. 
„Желая на всички малко повече светлина в душите. Рождество Христово е празник на духа, на истината в нас, на духовна свобода. Влюбвайте се всеки ден, вдъхновявайте се от красиви неща и бъдете по-добри!“, пожела Евгений Петров.

За пета поредна годна организираме изложба в навечерието на коледните и новогодишни празници, сподели галеристът Симеон Сотиров. Той коментира, че идеята е светлината на празниците да дари почитателите на изкуството с добротворство, да докосне душите и сърцата им с вяра, любов и надежда. Изложбата ще може да бъде видяна от ценителите на изобразителното изкуство и през януари на Новата 2024 година в галерия „Крис“ в Асеновград.