Точно в 15:00ч. на един от терените на Футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“, представителният отбор на Ботев (Пловдив) излезе за първото си занимание през новата 2024г.
 Водени от капитаните на тима Ивелин Попов и Лъчезар Балтанов, „канарчетата“ проведоха своето занимание пред фенове и представители на медиите. От основната група футболисти отсъстваха офанзивният халф Красиан Колев, лидерът по голове в efbet Лига и голмайстор на отбора Антоан Бароан и Йонас Тамм, който е на по-лек режим от останалите.

"Доволен съм от програмата, която сме направили за подготовка. Заради проблеми с визите чуждестранни футболисти, които поканихме на проби не можаха да дойдат", заяви Душан Керкез.

Стана ясно, че първото ново попълнение ще бъде нападателят Нехемие Кинтунту, който е одобрен от треньорското ръководство, но трябва да се уредят документите му.
В неговия щаба на Куркез вече работи сънародникът му от Сърбия Милован Сикимич.

 Ботевистите ще се готвят до 21-ви януари в Пловдив – през този период футболистите на Душан Керкез ще изиграят и първата си контролна среща за годината – на 19-ти януари срещу състава на Марица. На 21-ви януари с полет от София, „жълто-черните“ ще отлетят за Белек, Турция, където ще изиграят 5 контролни срещи.