Граждански съвет, съставен от 15 души ще следи как са харчат парите за окончателното довършване на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Става въпрос за 33 милиона лева, които ще бъдат отпуснати от държавата за Колежа. Тази пари са последните, които са необходими за спортния комплекс. За това информираха от Сдружение ПФК "Ботев", чиито са автори на инициативата. Ето обръщението им към "жълто-черните" фенове.

 

Уважаеми Ботевисти,

За цялостното завършване на стадион „Христо Ботев“ с отпуснатите нови и вероятно последни 33 млн. лева е необходимо отново да се събуди гражданското общество. Възобновилият дейността си Граждански съвет, който бе в основата на спечелването на първата битка за нашия дом, е готов да ни поведе в следващата ни борба. Не сме забравили пълния провал на предишното управление на община Пловдив по отношение разходването на обществен ресурс, контрола върху качеството на извършените строително-монтажните работи и спазването на заложените срокове на изпълнение на обществената поръчка за строителството на стадиона и ще направим всичко възможно това да не се случи отново.

Към добре познатите на ботевистката общност строителни специалисти се присъединяват и известни пловдивски общественици и привърженици на Ботев. Гражданският съвет ще функционира в следния състав:

инж. Атанас Стафунски;
инж. Борис Гиздаков, председател на УС на Сдружение ПФК Ботев;
Валери Станков, журналист;
Димитър Минев, филолог, директор на Народна библиотека „Иван Вазов“;
Живко Стамболиев, икономист, член на УС на „Бригада Тракия“;
инж. Иван Стаев, мениджър инвестиционни проекти, член на КИИП, секция КСС; „Центрум Крю“;
инж. Иван Шопов, „Лудата Банда“;
адв. Мария Аргилашка; член на УС на КПБП;
Михаил Манолов, председател на УС на КПБП, „Центрум Крю“;
проф. д-р Надя Чернева, ръководител на катедра „Руска филология“ към ПУ „Паисий Хилендарски“;
ас. инж. Петър Костов, УАСГ-София, член на КИИП, ППП Секция ТСТС;
инж. Рангел Мутафчийски, член на УС на Сдружение ПФК Ботев;
Рашко Стоянов, главен юрисконсулт в дирекция „ОДОП“ към ЦУ на НАП;
Стефан Папаризов, Управител на „СП Дизайн“ ЕООД;
адв. Тихомир Стойчев.

Вярваме, че този екип от професионалисти, доказали своята компетентност и морални устои, ще възвърне доверието в комуникацията между жълто-черната общественост и Община Пловдив и ще допринесе за успешното завършване на стадион „Христо Ботев“, с който всички да се гордеем.

Основните цели, които Гражданският съвет си поставя, са контрол върху изразходването на допълнително отпуснатите средства, с които стадион „Христо Ботев“ да бъде завършен изцяло и качествено, както и установяване и отстраняване на дефекти в гаранционния срок. Експертната група ще работи напълно на доброволчески принцип и при пълна прозрачност и ще предоставя редовно информация на обществеността.

Сдружение „ПФК Ботев“
Сдружение „КПБП“
„Бригада Тракия“
„Лудата Банда“
„Центрум Крю“
„Канари София“
„Бултрас Файт Клуб“
Фондация „Жълто и черно“.