Отборът на Марица (Пловдив) стартира днес  подготовка за пролетния дял на първенството. В 13 часа футболистите се събраха на клубния стадион, където треньорският щаб проведе разговор с тях. Освен треньорите Кирил Андонов и Йордан Влашки, както и анализаторът Стойчо Драмов, присъстваха и спортния директор Николай Димитров и собственикът Христо Христов. Апостол Попов не успя да присъства поради ангажимент с треньорския лиценз. Половин час по-късно състезателите проведоха и първото си занимание - бегова тренировка в района на Гребния канал. Заради лошото време предвиденото занимание на терена в село Войсил бе отменено. Треньорският щаб изведе група от 27 играчи за първата тренировка за 2024 година. Осем от тях са юноши от набори 2005 и 2006, както и млади футболисти под 21 години.
Всички футболисти са здрави и в добра кондиция, след като през паузата са поддържали своята форма по индивидуална програма.
Трима са новите състезатели - опитните Янко Ангелов, който и преди е носил екипа на Марица и Димо Бакалов, както и младият Теодор Андреев. Първите двама идват от елитния Етър, а Андреев – от дублиращия тим на Славия. От състава няма освободени футболисти на този етап. Единственият напускащ към момента е бранителят Мирослав Пушкаров, който все това решение по семейни причини.
Тимът ще се подготвя при домашни условия, като ще използва терена в село Войсил с цел запазването на тревното покритие на стадион „Марица“ в добро състояние през зимните месеци. Съставът ще тренира двуразово. Предвидени са пет контролни срещи по време на предсезонната подготовка, като програмата дава възможност и за една допълнителна проверка.
Програмата за зимната подготовка на Марица:  
08.01. - първа тренировка
13.01.  контролна среща със Саяна (Хасково)
19.01. контролна среща с Ботев (Пловдив), на базата в кв. „Коматево“
31.01. контрола с Берое
03.02. контролна среща с Гигант (Съединение)
10.02. контролна среща с Крумовград
17-18.02. начало на пролетния дял във Втора лига.