Ботев (Пловдив) официално привлече в редиците си един от най-перспективните млади нападатели. “Жълто-черните” допълниха нападателната си мощ с 21-годишния офанзивен футболист и младежки национал на България – Георги Николов.
Нападателят парафира договор с “канарчетата” и още днес ще направи първата си тренировка под ръководството на Душан Керкез.
Георги Николов е роден на 5 юли 2002г. във Враца. Юноша e на Левски (София) и Лудогорец (Разград), а в кариерата си е играл и за състава на Ботев (Враца).
През 2022г. преминава в тима на Спортист (Своге). За престоя си във Втора Лига със Спортист той отбелязва 14 попадения в 34 изиграни двубоя. През лятото на 2023г., Георги Николов подписва с Хебър (Пазарджик).
След изиграни 16 двубоя през настоящата кампания на efbet Лига, Георги Николов има на сметката си 8 попадения и вече дели първото място в голмайсторската листа с новия си съотборник Антоан Бароан.
 Артур Платек, спортен директор на ПФК Ботев заяви: Георги Николов е млад играч, чието представяне в Хебър (Пазарджик) и в националния отбор на България до 21 г. ни заинтересува. Млад, агресивен тип нападател, който знае как да завършва атаките на отбора. Много се радвам, че този млад български играч идва в Ботев. Мисля, че това е правилното място, където той ще направи следващата стъпка в кариерата си, ще донесе радост на нашите фенове и ще развие уменията си. Георги, добре дошъл в „жълто-черното“ семейстно!