Най-успелият български футболист Христо Стоичков зарадва повече от 500 свои млади почитатели в Пловдив, като им раздаде автографи в Природонаучния музей в града.  Най-нетърпеливите бяха дошли с час по-рано, за да не пропуснат срещата с именития българин. Той беше посрещнат от  председателя на Общинския съвет Атанас Узунов, който е негов кум,  директора на музея д-р Огнян Тодоров и кмета на район "Централен"  Георги Стаменов.

"Ицо, Ицо", започнаха да скандират децата, когато видяха своя идол и го снимаха за спомен. Сред посрещачите бяха и състезателките от новосформирания женски футболен отбор на район "Централен"  .

„Успех ви желая „розови", обърна се към тях големият футболист. След това подписа всяка тениска на десния ръкав, а инициалите му ще бъдат бродирани, за да носят късмет на отбора.

След това започна да раздава автографи на своите почитатели.

"Много съм щастлив, че получих автограф от Христо Стоичков. Той е моят идол. Освободиха ме от училище, за да мога да дойда", заяви 12-годишният Борис Тодоров.

Някои от по-малките деца едва пристъпяха от вълнение пред великия футболист.

"По смело. И аз съм човек, като вас. Давайте да разписваме", окуражи ги  в типичния си стил  Камата, който се снимка с всеки желаещ.

Младата майка Калина Георгиева пристигна с бебето си Пенка и търпеливо изчака на опашката.

"Дойдохме тук, за да вземем автограф за баткото Атанас, който е голям почитател на Христо Стоичков. Синът ми тренира футбол в "Спартак" (Пд) и не успя да дойде", заяви Калина.

Сред най-щастливите беше директорът на Природонаучния музей д-р Огнян Тодоров.

"Благодаря на г-н Христо Стоичков, че прие нашата поканата  да ни гостува. Идването му е част от стратегията на Регионалния природонаучен музей да кани известни личности е цел да се популяризира институцията, а от друга страна - посетителите имат шанс да се докоснат до звездите, каза директорът Тодоров. Преди него гост на музей беше европейската шампионка по шахмат и спортист №1 на Пловдив за миналата година Виктория Радева.