Локомотив (Пд) се наложи с 2:1 над  с "Арда"  в мач от 21-ия кръг на Първа лига, който се  игра на стадиона в Кърджали. "Черно-белите" стигнаха до успеха, след като успяха да наложат пълен обрат.

Домакините поведоха още в 5-ата минута. Вратарят на "черно-белите" Динко Хоркаш опита да изчисти върната му от Мартин Паскалев топка, тя попадна в Абубакар Тунгара, който откри резултата за 1:0. В 17-ата минута "смърфовете" вкараха гол чрез Мартин Райнов, но съдията Драгомир Драганов го отмени заради засада. Локомотивци изравниха в 31-ата с попадение на Бабакар Дион. Реферът първоначално го отмени заради засада. След преглед по системата ВОР призна попадението. Опасните атаки към двете врати продължиха и след почивката. В 56-ата минута Тонислав Йорданов от домакините стреля, но Мартин Паскалев блокира удара му. След седем минути Мартин Паскалев отправи опасен удар с глава, но вратарят на Арда Анатоли Господинов изби топката, която се удари в гредата и се върна на терена. В 71-ата минута Ангел Лясков от гостите центрира, а Пламен Крачунов игра с ръка в наказателно пола. Съдията Драгомир Драганов отсъди дузпа в полза на "черно-белите". Зад топката застана Евандро, който реализира хладнокръвно за 1:2. Домакините натиснаха и в 81-ата минута Ел Мами Тетах стреля опасно, но Динко Хоркаш спаси.
Седем минути по-късно Бабакар Дион отправи удар към вратата на Арда, Анатоли Господинов изби, топката попадна в Димитър Илиев, последва пас къч Мичи Нтело, той пусна той продължи към Евандро, но битото от него кожено кълбо излезе в аут.