Ботев (Пд) излъга   с 2:0 Етър в мач от 23-ия кръг на Първа лига. Преди срещата  фенове на домакините издигнаха плакат с надпис "Вън плъховете от Ботев". Най-буйните "жълто-черни" привърженици пък се сбиха на трибуните. Намесата на други запалянковци успокои ситуацията.  Домакините започнаха по-активно. В 10-ата минута Самуел Акере стреля, но вратарят на гостите Мартин Величков изби топката. Девет минути по-късно Фаустас Степановичюс улучи греда след подаване на Ивелин Попов. "Болярите" дебнеха своя шанс и той дойде в 38-ата минута. Тогава Жан-Марк Тибуе и центрира към Ловре Кнежевич, който от обаче от удобна позиция прати топката в аут. Секунди преди почивката Николай Янков от Етър пропусна да се разпиша във вратата на "канарчетата". Домакините започнаха по-активно през втората част. В 55-ата минута Атанас Чернев отправи опасен удар, но топката мина край вратата на противника. В 70-ата минута нападателят на "жълто-черните" Георги Никилов стреля опасно с глава, но Мартин Величков изби.
Усилията на "канарчетата" дадоха своя резултат в минута по-късно. Тогава Атанас Чернев стреля с глава, коженото кълбо се удари в гредата и влезе във вратата на Етър за 1:0. Това бе първото попадение на младия талант в елита.

В 71-вата минута натискът на Ботев даде резултат и "жълто-черните" излязоха напред в резултата. Самуел Акере предостави центриране към наказателното поле на Етър, където влезлият от пейката Дидис Пита не успя да я изчисти и я качи на главата на Атанас Чернев, който с глава я насочи към вратата и с помощта на левия страничен стълб даде аванс на Ботев - 1:0. Това бе първи гол на Чернев в българския футболен елит. Четири минути по-късно Ехидже Укаки пропусна да отбележи втори гол за Ботев. В 86-ата минута друг млад талант на "канарчетата" Димитър Папазов отбеляза втория гол  за своя тим и реши крайния изход на срещата.  Това беше първото попадение в елита на влезлия на смяна талант.