Отборът на Ботев (Пловдив) взе само точка от гостуването си на Славия. Срещата от XXIII-ия кръг на Първа Лига завърши 2:2 и се игра на стадион „Александър Шаламанов“ в столицата.

Началото на двубоя започна с превес на ботевистите. В 5-тата минута Ехие Укаки отправи първия точен удар посока вратата на Славия. Той стреля, но не успя да затрудни Светослав Вуцов. Минути по-късно последва 11-метров наказателен удар в полза на „белите“ – Ехие Укаки игра с ръка в наказателното поле и главният съдия отсъди дузпа за Славия. Зад топката застана Тони Тасев, който реализира във вратата на Матвей Игонен.

В 20-тата минута добро включване по фланга на Самуел Акере намери Атанас Чернев който игра с глава, но стражът на Славия Светослав Вуцов изби. Търсенето на гол продължи и през оставащите минути от първото полувреме. Джеймс Етоо направи центриране в наказателното поле на Славие от което обаче Секулич и Укаки не успяха да се възползват.

До края на първото полувреме не липсваха положения и пред двете врати, но резултатът се запази 1:0 в полза на Славия.

Вторите 45 минути на стадион „Александър Шаламанов“ започнаха по възможно най-добрия начин за тима на Душан Керкез. В 47-та минута капитанът Ивелин Попов записа поредна асистенция на сметката си след като – той намери по чудесен начин нахлуващия Янис Карабельов който с глава отбеляза във вратата на бившия си отбор – Това бе и причината той да не отпразнува попадението.

Славия си върна аванса след като Тони Тасев се разписа за втори път в мача. Той стреля от границата на наказателното поле, последва рикошет и топката влезе във вратата на Матвей Игонен за 2:1.

Темпото в следващите минути спадна, а Душан Керкез направи рокади в състава си. След 8 месеца отсъствие и лекуване на тежка контузия, бързоногият флангови футболист Мохамед Брахими се завърна отново в игра с „жълто-черната“ фланелка.

В 76-тата минута на двубоя, влезлият от резервната скамейка Дилан Мертенс уцели напречната греда след добър пробив по лявата част на крилото и премерен удар.

Минути преди изтичането на редовното време „канарчетата“ възстановиха равенството. Дилан Мертенс беше изведен в коридор от Антонио Перера в наказателното поле. Той напредна в наказателното поле и намери Георги Николов, който беше на скорост и на полупразна врата отбеляза за 2:2.

До края на мача Ботев търсеше категорично третото попадение и 3-те точки в мача. Фаустас беше изпуснат от защитата на Славия. Той нахлу на скорост в наказателното поле, но при опита си да комбинира със съотборник сбърка и топката попадна в Светослав Вуцов.

В самия край на срещата, Славия остана с човек по-малко след червен картон на Ерол Дост.

След равенството днес Ботев остава на 8-то място във временното класиране на efbet Лига с актив от 33 точки. В следващия кръг Ботев се изправя срещу Лудогорец в дербито на 24-ия кръг на Първа Лига. Срещата е в неделя (10.03) на стадион „Христо Ботев“ от 17:45ч.