Локомотив (Пловдив) записа класическа победа  3:0  над Етър (Велико Търново) в мач от 24-тия кръг на Първа лига. “Черно-белите” надвиха “болярите” с попадения на Димитър Илиев, Мичи Нтело и Ангел Лясков.

В 24-ата минута Станев от Етър проби от дясно и подаде в наказателното поле към Димитров, който не успя да уцели добре топката. В 30-ата минута, след центриране от корнер, топката стигна до Бабакар Дион, който шутира от над 25 метра, но нацели напречната греда на Етър.

В 60-ата минута Локомотив откри резултата! Нтело получи от ляво и веднага подаде към Димитър Илиев, който засече за 1:0! В 78-ата минута “черно-белите” стигнаха до второ попадение. Бабакар Дион центрира за Мичи Нтело, той овладя топката, финтира защитник и стреля за 2:0. Крайното 3:0 оформи Ангел Лясков в добавеното време на срещата. Той нахлу в наказателното поле и от близка дистанция разстреля стража на гостите за класиката.

Следващата среща на Локомотив е в събота (16.03). Пловдивчани гостуват на Славия от 12:45 часа на стадион “Александър Шаламанов” в столицата.