Отборът на Ботев (Пловдив) допусна поражение с 0:2 от Лудогорец. Срещата от XXIV-ия кръг на Първа Лига се игра на стадион „Христо Ботев“.

Двубоят бе с изключително емоционален характер за всички „жълто-черни“ сърца.

Вчера от този свят си отиде легендарната 7-ца от 60-те и 70-те години на Ботев Георги Попов – Тумби.

Харизматичен, скромен, всеотдаен, трудолюбив, честен, незаменим, пазител на красотата и вярата във футбола. Такъв беше нашият Тумби. Такъв ще остане и в спомените на всички фенове на най-стария футболен клуб в България. Човек, отдал живота си за футбола, преминал през катарзиса, за да остане верен на принципите си до последния си земен час. Тумби беше истинският Дон Кихот в жълто-черните редици, синоним на всички големи качества, които днес все по-рядко срещаме.

За Тумби, каквото и да кажем днес, ще е малко. Но най-важното е да го запомним, такъв, какъвто той беше – непоколебим в принципите си, верен на идеалите си.

В памет на великия Георги Попов звуча „Излел е Дельо хайдутин“ в изпълнение на формация „Наздравица“.

Непосредствено преди началато на загрявката на Ботевистите, старши треньорът Душан Керкез се наложи принудително да направи смяна. Антоан Конте получи контузия, а Йонас Тамм го замени в центъра на защитата.

Лудогорец излезе напред в резултата в 13-тата минута след дълъг пас към Сон който преодоля Джеймс Ето’o, центрира към Квадво Дуа, а той с глава отбеляза във вратата на Матвей Игонен за 0-1.

В 26-тата минута Лудогорец отбеляза и второ попадение след като Якуб Пьотровски премерено засече центриране и матира Игонен за 0:2.

В 33-тата минута Емануел Уме центрира към Самуел Акере, но той не успя да отиграе добре. Няколко минути по-късно, Балоянис центрира от корнер, топката стигна до Антонио Перера, но той не можа да завърши. В добавеното време на първата част Ивелин Попов стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Серджио Падт.

Лудогорец отбеляза за трети път в мача, но попадението бе отменено заради засада.

В последните минути на двубоя Ивелин Попов пропусна да отбележи. Той бе оставен от защитата на Лудогорец да влезе в наказателното поле и да потърси далечния ъгъл на вратата, но ударът не бе премерен и сбърка.