Ботев (Пд) извръши  днес първото плащане на Хебър (Пз) по договора за трансфер на Георги Николов. На пазарджиклии са преведи 352 048 лева.  След като получиха парите те прекратиха  процедурата за запор на банковата сметка на "канарчетата".

"Постъпилата сума не е окончателно дължимата по договор, но е значителна част от нея. Хебър остава напълно добронамерен към  Ботев и се надява на коректни финансови отношения в бъдеще", информираха от управата на пазарджишкия клуб.  В края на миналата седмица ръководството на "Хебър" се принуди да стартира процедура за съдебно събиране на неплатените от  Ботев траншове по трансфера на Георги Николов. До тази  стъпка се стига, след като пловдивския клуб не спази крайният срок (6 март 2024 г.) по подписаното  допълнително споразумение. С него шефовете на "канарите" получиха отсрочка за погасяване на забавените два транша (общо 150 000 евро) по договора за трансфер на Георги Николов.

При така създалата се нова ситуация Ботев вече трябва да плати  на Хебър цялата договорена в контракта сума от 200 000 евро. Очаква се "жълто-черните" да се издължат окончателно на пазарджиклии до 31 март тази година.