Три от най-очакваните заглавия на София филм фест в Пловдив, пожънали огромни успехи по световните фестивали, предстоят в следващите 2 дни в LUCKY Дом на киното.

Тази вечер от 18:30 часа е прожекцията на „Солтбърн“ – филм, събрал куп номинации на британските награди БАФТА. Творбата на Емералд Фенел („Момиче с потенциал“) ни запознава с абсурдите на богатото общество през очите на Оливър, изигран от любимия ни неудачник Бари Киогън („Баншите от Инишерин“). Той е стипендиант, който попада в имението на аристократичното семейство на красавеца Феликс. Оливър бързо се сприятелява с всички богаташи, но постепенно изникват куп тайни, които превръщат лятото му в едно незабравимо преживяване.

Съботният ден предлага среща с двама от най-интересните съвременни режисьора. В 18:30 часа е японската продукция на легендата на европейското кино Вим Вендерс „Прекрасни дни“. Вендерс ни потапя в живота на един обикновен чистач на тоалетни в Япония, който пътува из различните си работни метса, а с живота му се запознаваме и през подбрания лично от режисьора саундтрак с класически рок парчета. Филмът бе номиниран за „Златна палма“ в Кан, взе награда на Екуменическото жури, бе номиниран и за международен „Оскар“.

Късната прожекция пък ни предлага филм на единия от култовите братя Коен – Итън Коен. Той предлага много забавление през типичния за стила им подход – с малко криминално напрежение. Две момичета решават да избягат от настоящето си и тръгват на междущатско пътешествие. Те обаче се сблъскват с много проблеми, когато ги срещат група престъпници. „Това е комедия, тотална забава“, казва самият Итън Коен за филма, който можем да гледаме в Пловдив тази събота от 20:45 часа.

В ранния следобед всеки, пропуснал премиерата на „Пулсиращи тепета“ ще има възможност да гледа отново историята за радиолегендата Тома Спространов. Прожекцията е от 17:00 часа.

Повече информация за програмата и онлайн резервации на kinolucky.com София Филм фест в Пловдив се провежда със съдействието на община Пловдив.