Три филма със специални гости ви очакват в неделя и понеделник! "Мегда: Между водата и огъня", "Караганда"  и "Светкавици отново", В следващите два дни на фестивала можете да се срещнете с режисьора Тодор Чапкънов, първия българин държал „Оскар” – Димитър Маринов, режисьорите Макс Вайсбърг и Радивое Андрич („Когато порасна, ще стана кенгуру”).

Днес /24.03/от 18ч е прожекцията на „Мегдан: Между водата и огъня“ на Тодор Чапкънов. Филмът разказва интригуващата история на бивш състезател по водна топка, който иска да спаси отбора си, славата му и да запази традициите на своята общност. Той е принуден да се гмурне в дълбините на балканския подземен свят и в хаоса от събития и съдбовни решения открива, че границата между победата и поражението е също толкова тънка, колкото и повърхността на водата. Сценарият е дело на Алекса Баласевич, който е и един от продуцентите на филма. В главната роля е Виктор Савич, Освен с режисьора Тодор Чапкънов зрителите ще могат да се срещнат с част от екипа на филма от Сърбия, както и с другите българи от продукцията - оператора Иво Пейчев и монтажиста Бохос Топакбашиян.

В понеделник ще видим Димитър Маринов в „Караганда“. Единственият българин, държал в ръцете си Оскар, ще пристигне лично за среща с пловдивчани, Прожекцията и срещата с Димитър Маринов и американския режисьор на филма Макс Вайсбърг са от 18:15 часа.

„Светкавици отново!“ - продължението на „Светкавици“ показан на първия „София Филм Фест в Пловдив“ е от 20:45 в понеделник вечер. Специален гост ще бъде Радивое Андрич – любимият режисьор на „Когато порасна ще стана кенгуру“.