Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за опит за кражба, извършена от длъжностно лице на чужда движима вещ – градинска ратанова люлка, с намерение противозаконно да я присвои – престъпление по чл. 195 ал. 1 т.6 вр. чл. 194 ал. 1 вр. чл. 18 от Наказателния кодекс.
На 31 март 2024 г. е бил подаден сигнал на тел. 112 от собственичка на складова база в  Пловдив. В него тя твърди, че служител на ОД на МВР, гр. Пловдив,  който е охранявал склад, където се съхраняват веществени доказателства по досъдебно производство на Окръжна прокуратура  –  Пловдив, е направил опит да отнеме градинска ратанова люлка. Складът е собственост на дружеството на жената. Градинската ратанова люлка не е била част от пазените веществени доказателства. На място незабавно е пристигнал полицейски екип и следовател, който е извършил действия по започване на разследването.
Към настоящия момент разследването продължава с извършване на разпити на свидетели. Изясняват се възникнали противоречия  относно фактическата обстановка по случая. По досъдебното производство на този етап не са повдигнати обвинения.   
2 април 2024 г.