Детска градина „Снежанка“ кани децата на Пловдив от 3 до 7 години да се включат в онлайн конкурс за рецитиране на стихотворение под мотото „Език свещен на моите деди!“.  Инициативата се реализира в партньорство с читалищата „Назъм Хикмет – 1922 г.“, „Шалом Алейхем – 1945 г.“ и „Алеко Константинов – 1954 г.“, „Иван Вазов-1904” и е посветена 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Според условията на конкурса малчуганите трябва да участват с видеозапис на своето изпълнение в три възрастови категории. Те ще бъдат оценявани от компетентно жури по критерии, свързани със съответствие по зададената тема и изразителността. Най-добрите изпълнения ще бъдат отличени с 1-во, 2-ро и 3-то място с подарък от автори на творби за деца и читателски абонаменти. Предвидено е и най-малкият участник да получи поощрителна награда.

Конкурсът започва на 5 април, а видеоматериалите за кандидатстване могат да се изпращат до 30 април на електронна поща : concurs.ezik.sveshten@gmail.com