Световни асове от индустрията на красотата пристигат в Пловдив за откриването на юбилейното ХХХ-то издание на Италианския фестивал на красотата и прическата.

Лентата ще бъде прерязана за първи път от първата дама посланичка на Италия в България, Н. Пр. Джузепина Дзара, от в 11 часа на 5 април пред палата №2 на Международен панаир – Пловдив. По този начин ще бъде поставено началото на едно незабравимо събитие, което обещава ще покаже модерните тенденции и иновациите в индустрията на красотата.

 

Друг специален гост ще бъде Мис България 2024 Елизабет Кравец, която е и лице на Christian of Roma.

 

В рамките на фестивала ще бъде представянето на "PLAY" BES Trend Collection, водено от маестро Саверио Палма, което обещава едно уникално преживяване на най-новите тенденции в колористиката, подстригването и стилизирането. Събитието ще се състои на 6 април от 14 часа. Заедно с българския екип на бранда, ще се представи игра на светлини, форми и цветове, които очаровават и изумяват.  

 

Италианският фестивал на красотата и прическата ще се проведе от 5 до 7 април и обещава не само иновации и тенденции в индустрията, но и едно незабравимо изживяване за всички почитатели. Свръхновостите в продуктовите серии и тенденциите в индустрията на грижата за косата ще бъдат представени от световноизвестни марки като Mounir, Alfaparf Milano, Cotril, BES, Diapason Cosmetics Milano и Upgrade. Иновативни методи и терапии, включително иновативната система за дълбоко възстановяване на косата с помощта на инфрачервени лъчи - Upgrade, ще предложат нови възможности за салоните за красота и техните клиенти.  

 

Събитието представлява арена както за представяне на най-новите прически, на техники за постигането им и на революционни продукти, така и за професионално усвършенстване. Модният фест счетава бизнес, естетика и забавления.

 

На фестивала ще бъде представен и световноизвестният бранд Mounir, чийто ексклузивен представител за България е Christian of Roma. Официалният екип от обучаващи Анита Банкова, Неделчо Железчев и Ивайло Костов ще се присъединят към  събитието, готови да споделят какви са новините около бранда, ще разкажат запредстоящите обучения и как всеки може да стане част от армията на Мунир.

 

Специално за откриването на юбилейното издание на фестивала арт директорът на Christian of Roma Academy Маурицио Пироло ще направи шоу под надслов "Ретроспекция - поглед в миналото". На ревюто зрителите ще имат възможност да видят негови вдъхновяващи творения, подготвени за Christian of Roma през годините, които до днес вълнуват с иновативността си.

 

„Искам да изкажа моята голяма благодарност на президента на Christian от Roma Елена Кристиано, която ми гласува за пореден път голямо доверие. На шоуто ще покажа уникални структури за коса и хората сьс сигурност ще се учудят как е взможно човек да има толкова много неща на главата си“, споделя Маури.

 

Междувременно Маурицио Пироло отбелязва 40 години творчество, като до ден днешен визията и погледа му за красивото не спират да радват и вдъхновяват професионалистите в сферата.

 

В събота от 11 часа българският екип на италианския бранд Alfaparf Milano ще презентира модерните цветове, които може да се постигнат с палитрата на Evolution of the Color.

 

Водещ на ХХХ-то юбилейно издание на Италианския фестивал на красотата и прическата от 5 до 7 април ще бъде Ива Екимова.

 

В рамките на фестивала компанията Christian of Roma ще отпразнува и своя 30-и рожден ден на 6 април с голямопарти в пловдивския клуб Bushido. Шоуто Timeless ще позволи на гостите да преживеят миналото и бъдещето едновременно. Част от него е посветена на оценяването на емблематичните прически, които от години бележат индустрията. Най-желаните визии и цветове за косата на века. За музикалната част ще се погрижат Преслава и диджей Дамян.