Университетът по хранителни технологии-Пловдив е домакин на Ден на отворените врата. На 11 април от 10,30 часа в двора на УХТ ще бъдат разположени шатри, където студенти ще демонстрират нови решения в областта на зелените технологии и роботиката. Бъдещите висшисти ще представят на посетителите последните тенденции в областта на хранителната индустрия, безотпадните технологии, здравословните храни и напитки. Любителите на натуралната козметика ще имат възможността да тестват нови био козметични продукти, разработени в практическите занятия.

До 15 часа гостите на събитието ще имат възможността да дегустират храни и напитки, а учениците могат да посетят избрани от тях лаборатории, зали и учебно–производствени бази, за да изберат къде и как да продължат образованието си.
Училища от цяла България се включват в ученическия конкурс „Млади изследователи 2025“, който УХТ организира на 11 април с подкрепата на Национална програма „Образование с наука“ на МОН.
Както всяка година участието се равнява на оценка от приемния изпит за учениците от 11-ти и 12-ти клас. Те ще се състезават в 9 направления:  Тази година екипите ще работят в: "Храни и напитки, "Хранене и здраве, "Биотехнологии", "Екология и зелени технологии", "Парфюмерия и козметика", "Икономика и предприемачество", "Туризъм, ХоРеКа, кулинарен мениджмънт“, „Кетъринг" и "Мехатронни системи". 
Награждаването е от 14,30 ч. в аула "Проф. Милен Бешков" в УХТ, а началото е с приветствие на ректора проф. Галин Иванов.