Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо  45-годишния адвокат Владимир Елдъров,син на известния защитник Красимир Елдъров. Той е предаден на съд за това, че в периода от 14.12.2013 г. до 07.03.2015 г., в гр. Пловдив, пред ТД на НАП  в града под тепетата при условията на продължавано престъпление, като местно физическо лице, упражняващо свободна професия „адвокат“, и данъчно задължено лице, вписан в АК – Пловдив, сам и при условията на посредствено извършителство чрез упълномощени лица -  счетоводители, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, а именно данък върху доходите на физическите лица по Закона за данъка върху доходите на физическите лица в размер на 29 071,46 лева и данък върху добавената стойност по Закона за данъка върху добавената стойност в размер на 41 966,01 лева или общо 71 037,47 лева -  престъпление по чл.255 ал.3  вр. ал.1 т.1 и т.2 пр. първо вр. чл.26 ал.1 от НК.

Като адвокат Владимир Елдъров специализирал дейността си основно в уреждане по съдебен ред и по административен път - чрез застрахователни дружества, на обезщетения за пострадали при пътнотранспортни произшествия, както и на техните близки. За това той получавал адвокатски хонорари и дължал данък. За посочения период била извършена първоначална и повторна данъчна ревизия на лицето, като е констатирано, че не всички от получените от него  възнаграждения са били отчетени в пълен размер като доход в подадените годишни данъчни декларации. При последвалите ревизии били изискани всички адвокатски кочани, договори за правна защита и процесуално представителство. Установено било, че една част от документите не съдържали договорено възнаграждение, в друга била вписана конкретна сума, а в трета - само процент от обезщетението. След цялостен преглед на събраните при ревизията доказателства са били установени данни за укрити данъчни приходи или доходи в горепосочения размер.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.  Владимир Елдъров вече има присъда от 5 години и половина затвор за подбудителство на убийство, палежи и унищожаване на чуждо имущество.