В навечерието на светлите великденски празници своята осма самостоятелна изложба в галерия "Аспект" представя Генчо Накев. Той е автор, с когото работим от откриването на галерията и присъства редовно във всички общи изложби, както и негови картини са винаги на разположение в нашето депо.

Настоящата експозиция се състои от 17 платна, обединени от силния афинитет на художника към абстрактното, изработени в специфична живописна колажна техника – направление, което художникът разработва активно през последните години. 

Наподобявайки колажа, но без реално той да присъства, отделните елементи (фрагменти) участват в играта с формата и цвета и съставят нова картинна реалност. Творбите на Генчо Накев са абстрактни като форма и реални като съдържание, в тях той влага своите възприятия, което прави картинното пространство наситено с емоциите на автора от посетени, обитавани и преживени реалии. Картините, рисувани през последните две години, са разнообразни по формат, цветно наситени и интензивни като внушение и бележат пореден етап в творчеството на художника.

Откриването е на 24 април, сряда, с вернисаж от 17.00 до 19.00 часа и ще бъде на разположение на пловдивчани до 14 май.