Пловдивските пътни полицаи ще засилат значително контрола  по празниците във връзка с очаквания интензивен трафик.  Това съобщи Началникът на сектор "Пътна полиция"- Пловдив главен инспектор Красимир Нешев.

Проверки ще се извършват  ежедневно, а органите на реда ще следят най-вече за спазването на скоростните режими, задължителната застраховка гражданска отговорност и шофиране под влияние на алкохол и наркотици. Екипи ще има на основните пътни артерии в областта, като традиционно най- натоварен се очаква да бъде трафикът на изходите на областния град. Още в първия ден от празниците ще бъдат разположени засилени патрули по входни-изходните артерии на Пловдив, които ще следят за превишена скорост и рискови маневри. Нарушителите ще бъдат извеждани от пътя и санкционирани.

" На 2,3 и 5 май ще има  засилени проверки на водачите за употреба на алкохол и наркотици и шофиране с превишена скорост", заяви главен инспектор Красимир Нешев.  Той добави, че по време на проведената от 15 до 21 април кампания на полицията са установени 2520 случая на шофиране с превишена скорост. От тях 2084 са били в населените места на Пловдив и региона, а останалите по пътищата. Полицията проверява непрекъснато и поведението на пешеходците. През изминалата седмица са санкционирани 66 от тях за извършени нарушения.

Полицаи в момента провеждат акция на пътя Пловдив-Карлово. те проверяват шофьорите за употреба на алкохол, управление с превишена скорост и валидността на документите им.