Локомотив (Пд) загуби гостуването си на Черно море в първи мач от плейофите в първата шестица. “Черно-белите” допуснаха поражение с 0:1 на стадион “Тича” във Варна.

В началните минути на срещата Локомотив имаше два добри шанса. Първо Мартин Райнов засече с глава, а малко по-късно отлична възможност се откри пред Кристия Пешов. Той бе изведен сам срещу вратаря, но Иван Дюлгеров изби. Топката отново се върна в Пешов, но играчът на Локомотив не успя да реализира. Черно море откри резултата в 11-ата минута. Мазир Сула получи топката по левия фланг и я центрира към далечната греда, където Васил Панайотов засече с глава за 1:0. В 37-ата минута Лясков центрира, а Райнов засече с глава, стражът на домакините показа рефлекс и успя да избие в корнер. Малко след това Ангел Лясков бе съборен в наказателното поле на “моряците”, като главният съдия Ивайло Стоянов подмина претенциите на “черно-белите” и не отсъди дузпа. Секунди след  последния съдийски сигнал за първата част Атанас Илиев удари с лакет в гърдите Оливер Камдем. Ивайло Стоянов реши да санкционира и двамата с по един жълт картон.

В 48-ата минута Мичи Нтело изведе Кристиян Пешов сам срещу вратаря, но Иван Дюлгеров отново се отчете с важна намеса. В 68-ата минута силен шут на Ивайло Иванов мина встрани от целта. В 75-ата минута домакините стигнаха до гол – Уеслен засече с глава, топката се удари в напречната греда и влезе в мрежата. Голът обаче бе отменен заради засада.