райният срок, в който партиите, коалициите и инициативните комитети правят предложения до Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация на кандидатски листи в изборите за членове на Европейския парламент, е до 17:00 ч. днес, 7 май. Това сочи хронограмата на ЦИК.

Предложения до районните избирателни комисии (РИК) за регистрация на кандидатски листи в изборите за народни представители могат да се правят отново до 17:00 ч. днес.

Същият е и крайният срок, в който партия или коалиция, регистрирана за изборите за членове на ЕП и/или за изборите за народни представители, може да подаде заявление до ЦИК да бъде заличена регистрацията ѝ за участие в изборите.

До днес инициативен комитет, регистриран за участие в изборите за членове на ЕП, може да подаде заявление до ЦИК да бъде заличена регистрацията му за участие в изборите.

В ЦИК подадоха документи и регистрираха за участие в изборите за членове на ЕП от България три инициативни комитета за издигане на трима независими кандидати за членове на ЕП, съобщи на брифинг миналата седмица заместник-председателят на ЦИК Росица Матева. Тогава тя припомни, че документи за регистрация са подали 23 партии и 11 коалиции, и отбеляза, че на една партия е била заличена регистрацията. Останаха регистрирани и ще участват в изборите 22 партии и 11 коалиции. От тях една партия и една коалиция са регистрирани само за участие в изборите за народни представители, каза Матева.