“Постоянна и неотложна грижа за човека – това е смисълът на нашата партия”, заяви председателят на Районният съвет на БСП – Западен в Пловдив Десислава Йорданова. Тя отчете дейността на партийната структура за последната година пред делегатите на редовна отчетна конференция. В доклада си Йорданова се спря на организационното състояние на Районната партийна организация и набеляза мерки за разширяване влиянието на БСП сред пловдивчани от р. Западен. „Ясна и действена политика при активен диалог с нашите съграждани за решаване на техните ежедневни проблеми”, обобщи Десислава Йорданова, след като конкретно изреди стъпките за партийна дейност за следващата година. Тя благодари на младите, на жените социалистки и на ветераните в БСП – Пловдив за сърцата работа по време на ПИ 2017 и в отбелязването на 125 - годишнината от учредяването на Пловдивската партийна организация. Конференцията прие и нейния отчет като общински съветник.
Народният представител и член на РС на БСП – Западен доц. д-р Георги Йорданов представи свършеното от него в 44.НС. 16 законопроекти, 5 предложения за разисквания, 2 предложения за референдум, 7 питания и 35 въпроси, от които 9 са на пловдивска тематика, гласи конкретната статистиката на парламентарната му дейност. Той не скри опасенията за предстоящото домакинство на Пловдив като европейска столица на културата през 2019 година. „Държавата не изпълнява ангажиментите си към инициативата, а местната власт не прави нужното за реализацията й”, посочи доц. д-р Йорданов и даде пример с Концертна зала, за която стана ясно, че няма да бъде ремонтирана, въпреки бедственото й състояние. Пловдивският депутат даде експертната си оценка за здравната система, разказа за опитите на БСП да спаси болниците във Варна, Ямбол и Стара Загора и сподели, че се готви 100% приватизация на здравните заведения. „Надявам се да спрем демонополизацията на НЗОК, която се планира, защото контролът на публични средства в частни каси е невъзможен”, заяви доц. д-р Георги Йорданов.
Към делегатите на редовната отчетна конференция се обърна и Вяра Емилова, секретар на ИБ на БСП. Тя предаде поздравите на националното ръководство, очерта актуалните политически теми и представи приоритетните задачи за социалистите.