Със скандал започна срещата в община "Марица", свикана от кмета Димитър Иванов, на която да се търси решение за настаняването на ромите от Войводиново, предаде Радио Пловдив.

На срещата присъстват представители на инициативния комитет, на ромите от селото, на областната управа и местната власт.

Представители на комитета заявиха пред Радио Пловдив, че има връзка между огромния пожар в цех за преработка на месо във Войводиново, протестите и опита да се върнат ромите в техните незаконни къщи.

Хората настояват за справедливо решение, което да е в полза на всички, както и държавата да се намеси за решаването на проблема.

Ромите отрекоха да има връзка.  

Сандю Бошнаков от НПО "Рома" заяви, че е важно да се намерят къщи за семействата, които са били принудени да напуснат селото.  Очакваме помощ от държавата, заяви Бошнаков и обясни, че 105 са бездомните роми след конфликта.

Кметът Димитър Иванов зяви, че 18 са съборените постройки в махала, за други 17 ще се водят дела. Общо 15 са делата в Административен съд и те ще са от  6 до 28 март.