Служителите на администрацията в Пловдив ще получават по-високи заплати с 12 процента. Това решиха на днешната си сесия общинските съветници. Предложението бе подкрепено от 29 участвали във вота, протива бяха 12 от опозицията. Кметът Иван Тотев отказа да му се вдига надницата.

Въпросът за заплатите на  общинската администрация предизвикаха дебати, които откри председателят на групата на Патритоичния фронт  Слави Георгиев. Той попита защо е толкова голяма бройката на общинските предприятия в Пловдив, като отбеляза, че са с дублиращи функции. Неговата група се въздържа от гласуване по тази точка.

 Съветниците решиха на втори  април да се проведе конкурс за нов управител на общинската болница "Свети Пантелеймон". Мандатът на сегашния управител на здравното заведение доц. д-р Петко Недев изтича в края на февруари.  Предстои да бъде създадена  комисия с председател заместник-кмета Розалин Петков, съветниците Лилия Учкунова, Пенчо Малинов и Спартак Николов, както и представител на Регионаланата здравна инспекция. Д-р Лилия Учкунова отправи питане към кмета Иван Тотев кога ще уволни управителя на МБАЛ "Свети Мина" д-р Генади Странджев.

Стефан Послийски пита защо не работят таблата по спирките на Градски транспорт. Петя Манева от БСП иска отговор от кмета за проекта на новата галерия на ул. "Гладстон" 32.

Съветницитте гласуваха да бъдат отпуснати 10 000 лева за полеви тестове за установяване на наркотици на водачите на моторни превозни средства в Пловдив.