Актуална цена за своя терен в квартал "Кършияка"  иска Байрам Солак. Това стана ясно на проведените днес разговори в сградата на община Пловдив между него, кметовете на Пловдив Иван Тотев, на „Северен“ Ральо Ралев и представители на Инициативния комитет за спасяването на парка . Мястото се прочу, след като се стигна до протести на хората, живеещи там, заради изсечените там  дървета.

Байрам Солак е готово да продаде терена на общината, за да няма конфликти, но иска  за имота от 16 дка да бъде изготвена актуална оценка от трима независими лицензирани оценители, както и общината да премахне  намиращите се в имота бункер и електрически кабел, захранващ съседни сгради без неговото съгласие.

Ральо Ралев каза, че  е съгласна с изготвянето на оценката на имота, но отговорите на другите претенции не са в компетенциите на администрацията.

 От своя страна председателят на Инициативния комитет за спасяването на парка  Асен Костов заяви, че на общо събрание в неделя протестиращите ще бъдат информирани за обсъжданите с администрацията искания на Байрам Солак, за да бъде взето прозрачно решение за бъдещите им действия. Той добави , че  са отправили питане към областния управител Здравко Димитров за изясняване на естеството и собствеността на подземното съоръжение.