„Пловдив - СтоЛица на песента“ има за цел да демонстрира гостоприемството и културните традиции на град Пловдив, като даде сцена на талантливите деца за творчество и изява.
В рамките на пет дни ще (25 – 29 юни) гостуват едни от най-успешните и атрактивни вокални школи oт България - от Търговище, Хисаря и София, а домакини на целия проект са децата от пловдивската школа за таланти и звезди „Арт Войс Център“, с ръководител и музикален педагог Руми Иванова.
Всяка школа ще представи своя музикално-сценична програма на професионална сцена и ще демонстрира блестящото творческо сътрудничество между младите изпълнители и Биг Бенд Пловдив, с ръководител Николай Гешев.
Концертите ще се провеждат на различни оживени места в града – Район „Тракия“, Район „Южен“, Район „Западен“, кв. Капана, Римски стадион.  
Проектът е дело на „Арт Войс Център“ и Биг Бенд Пловдив. Финансиране от Община Пловдив по Компонент „Фестивали и значими събития“ и е част от Културния календар на града за 2019 година, в подкрепа на Пловдив - Европейска столица на културата.

Програма:
25 юни 11ч. – кв. Смирненски
Концерт на Арт Войс Център

25 юни 19:30ч. - сцена „Ядрото“ в Капана
Концерт на Арт Войс център

26 юни 11ч. - кв. Тракия
Концерт на Арт Войс Център

26 юни 19:30ч. - сцена „Ядрото“ в Капана
Концерт на Арт Войс Център с Комбо състава на Биг Бенд Пловдив

27 юни 11ч. – Район Южен, парка на ул.“Акад. П. Диненков“
Концерт на  Арт Войс Център и New Voices – Търговище

27 юни 19,30 ч. - Римски стадион
Концерт на гост - „New voices” гр. Търговище с художествен ръководител Деси Станкова с Комбо състава на Биг Бенд Пловдив

28 юни 20.00 ч. - Римски стадион
Концерт на гост –Сдружение „Петнадесет лалета“ гр. Хисаря, с художествен ръководител Иван Димов
Концерт „Любими песни от любими филми“- аудио – видео спектакъл с песни от любими български филми

29 юни 11ч. Римски стадион
Концерт на  Арт Войс Център

29 юни 19:30 – Римски стадион
Концерт на гост – студио „Зорница“ гр. София с художествен ръководител Галина Иванова и Закриване на Фестивала с Комбо състава на Биг Бенд Пловдив.