Нов учебен корпус към Факултета по дентална медицина ще бъде открит в Медицински университет-Пловдив. Сградата е с разгърната площ 733.37 квадратни метра. На тази площ са разположени 5 зали с общо 39 зъболекарски стола, които са последен модел. Има и хирургически кабинет. Тук ще стажуват студентите, които са последна година на обучение.

“Това бяха стари сгради, които сега се превърнаха модерен учебен корпус по дентална медицина и в една прекрасна база за обучение на студентите по стоматология”, обясни ректорът на МУ-Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев.

Откриването е на 11 септември от 11 часа на ул. “Любен Каравелов” 26 в Пловдив. Инвестицията е за 1 867 351 лева.

“В придобивките имаме и нов научноизследователски институт от началото на миналия месец. Той ще ни позволи да консолидираме всичко онова, което е като научноизследователски центрове, в един институт. Да бъдат управлявани разумно стратегически и това е една много важна стъпка, защото мениджмънтът е не по-малко важен от креативността в науката. Това е една много голяма придобивка, да имаме и Центъра за професионално обучение. Нови специалности, като дентални асистенти, болногледачи, лекари асистенти. В този мандат увеличихме броя на студентите до 6000. Най-важното е, че университетът е в чудесно финансово здраве.”, заяви още проф. Костянев.

76 строителни обекта са завършени през този мандат и 52 през миналия, отчитат от ръководството ма МУ-Пловдив.