„След осем години все още нямаме работещ кмет, проблемите се увеличават, а решения няма! Вие сте на ход да промените нещата!“, обърнаха се на днешната среща в кв. „Чайка“ живущите там към кандидата за районен кмет от БСП за България – инж. Йордан Василев. Заедно те начертаха карта на проблемите за конкретната част от район „Източен“.
„Жизненоважно е изграждането на Южен обходен колектор. Липсата му води до наводнения на мазите ни и главоболия“, възмущават се гражданите. „В 21 век е недопустимо подобно нещо, а да не забравяме, че населението се увеличава постоянно, следователно и проблемът ще се задълбочава“, отбеляза и Йордан Василев. Не помага и състоянието на отводнителните шахти, които или са запушени, или са покрити, или са на неподходящо място, стана ясно от разговора.
Хигиената е друго притеснение за живущите в квартала, като според тях служители на ОП „Чистота“ от известно време ги няма, за да изпълняват задълженията си.
По въпроса с хигиената, инж. Василев посочи и конкретно решение: „Имам визия за разрешаването на проблема. Ще се сложат кофи за смет пред всяка къща – по една за биоразградим и по една за битов отпадък. Сметта ще се извозва по график. Мога да дам пример – така е в кв. „Коматево“ в момента“.
„Трябва някой да се погрижи и за децата в района – да се изгради детска площадка, да се поддържа парка чист и сигурен. Тази адекватна грижа за най-малките от доста време насам липсва“, заявиха присъстващите на срещата, а кандидатът за районен кмет обясни, че един от ангажиментите, залегнали в платформата му са именно децата и грижата тях, повече зеленина и детски площадки в района, за да бъде наистина добро място за живеене.
На финал той обясни, че на телефонен номер 0878 439 587 гражданите могат да подават сигнали и винаги ще бъдат чути, а хората му пожелаха успех и заявиха убеденост, че той ще бъде следващият кмет на район „Източен“.