Четирима мъже са в ареста за притежание на наркотици след акция на пловдивската полици., съобщиха от нейния пресцентър. На 18 май при проверка на улица "Стефан Стамболов", служители на Първо РУ установили, че 35 годишен мъж държи в себе си марихуана и бучка бяло вещество. При последвалите процесуално- следствени действия от дома на мъжа са открити и иззети множество веществени доказателства: електронна везна, бяло вещество на бучки и в празообразно състояние, зелена суха тревиста маса и таблетки във формата на "мече". От изготвената експертна справка е установено, че откритата тревиста маса е марихуаната- 17,55 гр, амфетамин – 28,12 гр,  а таблетките съдържат «екстази»  с тегло – 0,65 гр. Под надзора на Окръжна прокуратура- Пловдив е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 354 а ал 1 от НК, а на лицето, което е било вече осъждано за същото престъпление, е наложена мярка "Задържане" за срок до 72 часа.  
При проверка на приземен етаж на улица "Богомил" 40 в гр. Пловдив, служителите на Четвърто РУ са задържали 22 годишния обитател на адреса. В дома му са открити високо-рискови наркотични вещества. Видно от експертната справка откритите вещества са амфетамин  0,87гр и 0,25 гр. от психотропното вещество "бутинака".  В ареста на същото районно в момент на притежание на високорисково вещество, е задържан 25 годишен пловдивчанин. От дома на младия мъж на улица "Ружа" са иззети 1,63 гр. амфетамин.  

Служители на Пето РУ са установили че  29 годишен водач управлявал автомобила си ФИАТ Пунто под въздействие на наркотини вещества. Униформените служители извършили претърсване в дома на мъжа, който имал  криминални прояви. В жилището му  в бл. 48 в ЖК "Тракия" била открита и иззета марихуана с общо тегло 20 грама. Лицето е задържано в ареста за срок до 24 часа по ЗМВР, а в последствие му е повдигнато обвинение и е приведено в ОС «ИН» Пловдив с мярка задържане за срок до 72 часа.