С  акациева лимонада, сладки, соленки и бонбони  бяха изненадани младежите, проявили интерес да учат  в Университета по хранителни технологии. Това стана в  специално издигнатата шатра на кандидат-студента на Главната улица в сърцето на Пловдив. Лимонадата е създадена от гл. ас. д-р  Станко Станков, който лично я предлагаше на гостите. Всички, които отпиха от нея, останаха възхитени от вкуса й. 

Творите страхотни вкусотии, време е по-често да ги презентирате пред пловдивчани и гостите на града, за да разберат повече хора, че храненето е изкуство, призоваха посетителите. 

„Целта ни бе  да разположим УХТ в сърцето на Пловдив – и в пряк, и в преносен смисъл. Искаме да покажем, че имаме ново – отворено и модерно отношение към бъдещите студенти“, заяви ректорът на УХТ проф. Пламен Моллов.

Той добави, че в последните години хранителната индустрия има осезаем глад на добре подготвени кадри. С обучение в УХТ може да бъде запълнен.

„Заради кризата около коронавируса проведохма  и по-различна кампания. Направихме рекламни клипове, направихме билбордове с млади хора, наши възпитаници. Поканихме ги за рекламни лица, защото е крайно време да разчупи стереотипа“, добави още проф. д-р Пламен Моллов.

Стотици младежи минаха през шатрата и заявиха, че са силно заинтригувани. Присъстващите на място заместник-ректори Атанаска Тенев, Христо Спасов и Галин Иванов и другите преподаватели дадоха изчерпателна информация за висшето учебно заведение. пристигнаха и представители на бизнеса, които се позиантересуваха от магистърските програми. 

Заместник-кметът на Пловдив Анести Тимчев, народната представителка Елена Пешева-члена на Парламентарната комисия по образование и наука, общинският съветник Владимир Кисьов, възпитаник на УХТ, колегата му Стефан Аксиев, издателката Божана Апостолова и емблематичният скулптор Цвятко Сиромашки, които също присъстваха на събитието, похвалиха ръководството на УХТ за иновативната проява.

Приемът на документи за кандитастване продължава до 7 юли. Изпитите ще се проведат на 9 юли. Преди обят ще са по математика, а следобяд по химия. Те ще бъдат онлайн. Документи се приемат освен онлайн - https://ksk.uft-plovdiv.bg/bg, могат да се подават на място в университета и в приемните бюра.