Двама мъже от село Катуница са с леки наранявания след пътен инцидент в населеното място. Сигналът е подаден малко след 19 часа на 28 юли. На място е установено, че произшествието е предизвикано от 56 годишен водач на лек автомобил "Фолксваген", който се ударил в насрещно движещ се «Опел», управляван от 33 годишен мъж. Участниците в ПТП са отказали медицински преглед, а алкохолните им проби са отрицателни.
72 годишен велосипедист е оставен за наблюдение в болнично заведение след пътен инцидент с автобус. Сигналът е подаден малко след 13 часа на 28 юли. При движение по бул. "Пещерско шосе"  автобус на градски транспорт, управляван от 36 годишен водач удря движещ се в същата посока велосипедист. Причината за инцидента е неспазване на  странична дистанция от водача на автобуса. Възрастният мъж настанен за лечение с множество контузии, но без опасност за живота.Алкохолните проби на водачите са отрицателни.
Млад мъж е настанен за лечение в болнично заведение с контузни рани след пътен инцидент в промишлената зона с. Радиново. Установено е, че 21 годишният водач на лек автомобил "Пежо"  е самокатастрофирал, а причината за произшествието на пътя е загуба на контрол над превозното средство при движение с несъобразена скорост в завой. Младият мъж не е употребил алкохол.