Пловдив ще е домакин на Европейското първенство по колоездене на писта през ноември

 

Пловдивската зала „Колодрума“ ще бъде домакин на Европейското първенство по колоездене на писта от 11 до 15 ноември тази година. Новината съобщи Владимирос Петсас, който е координатор на състезанията на Европейския колоездачен съюз, който дойде в Пловдив лично да инспектира условията, които предлага пловдивската зала. Петсас бе посрещнат от кмета на града Здравко Димитров, заместник-кмета по спорт Георги Титюков и президента на Българската федерация по колоездене Драгомир Кузов.

 

„Пловдив разполага с прекрасна колоездачна зала и съм щастлив да Ви я покажа. Сигурен съм, че нашият град ще организира състезание на високо ниво и ще стане притегателен център за подготовка на състезатели от цяла Европа, а това няма да бъде последното колоездачно състезание, което ще домакинстваме“, каза в приветствието си към госта кметът Здравко Димитров.

 

„Убеден съм, че ще станем свидетели на силен шампионат. Очакваме в България да участват над 300 колоездачи - в година, в която бяха отложени Олимпийските игри в Токио, тук ще се съберат най-добрите състезатели от цяла Европа. Първите ми впечатления от залата са много добри и смятам, че на първенството тук спокойно могат да бъдат счупени някои рекорди“, заяви пред журналисти Владимирос Петсас.На шампионата ще бъдат раздадени общо 12 комплекта медали в различни дисциплини при мъжете и жените. Пловдив е бил предпочетен за домакин на надпреварата пред традиционни колоездачни центрове като Минск (Беларус), Апелдорн (Нидерландия) и полския Катовице. Състезанията ще бъдат предавани на живо по най-големия телевизионен спортен канал Евроспорт.