56- годишна жена  е оставена за наблюдение в болнично заведение, след като пострада при пътен инцидент в Пловдив.  Около 7,30 ч на 3 август дамата пресичала пешеходната пътека на бул. "Марица", когато била ударена от лек автомобил "Фолксваген". 77- годишният водач на превозното средство се е движил с несъобразена скорост. Пострадалата пешеходка е с множество фрактури. Алкохолната проба на възрастния мъж е отрицателна. По случая работи екип на сектор "Раследване престъпления по транспорта" на ОДМВР Пловдив.
На 3 август около 16.00 часа на АМ "Тракия", км. 114 в посока Пловдив – София, лек автомобил "Тойота", управляван от 38- годишна жена допуска ПТП като навлиза в насрещното движение и се удря челно в друг лек автомобил,  управляван от 41-годишен водач. Пострадалите са транспортирани в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, където са оставени за наблюдение. Жената е с фрактура на крайник, а мъжа- с натъртвания по тялото.Алкохолните проби на участниците в ПТП са отрицателни.
22-годишен неправоспособен водач на мотоциклет пострада при пътен инцидент на територията на село Белащица. Мястото на произшествието е кръстовището на улиците «Съединение» и «П. Славейков», където 29 –годишен водач на лек автомобил "Рено" при маневра ляв завой отнема предимството на мотоциклетиста. В ходана проверка е установено, че пострадалият млад мъж не е притежавал съответната категория. С фрактури на крайници е настанен за лечение в болнично заведение в Пловдив.
17 – годишен водач на мотоциклет пострада при друг пътен инцидент на територията на Асеновград.  Сигналът за произшествието е подаден в късните часове на 3 август.  При огледа на мястото – кръстовището на улиците „Цар Иван Асен II “ и „Никола Вапцаров“, дежурен автоконтрольор на РУ Асеновград е установил, че поради несъобразена скорост с пътните условия водачът е загубил контрол над управляваната „Ямаха скайлайнер“  и е паднал на пътното платно. След преглед в болница момчето е освободено за домашно лечение.