Локомотив (Пловдив) победи с 2:1 Ботев (Враца) в мач от втория кръг на Първа лига.


На специална церемония преди началото на срещата наградиха капитана на "смърфовете" - Димитър Илиев, който записа своя мач №250 в родния елит.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендата на родния футбол - Бисер Михайлов, който почина на 77-годишна възраст. 

Домакините започнаха по-активно и бързо поведоха в резултата. Това стана още в 8-ата минута когато Берсент Карагарен се разписа за 1:0 с остър удар по диагонала. Четири минути по-късно Димитър Илиев излезе на удобна позиция, стреля, но Красимир Костов запази вратата си. Две минути по-късно "черно-белите" поискаха дузпа за събряне на Димитър Илиев от Венислав Керчев в накаателното поле, но реферът Георги Никилов прецини, че яма основание да я отсъди. Врачани отговориха с опасна атака в 18-ата минута когато Даниел Генов центрира опасно, но Петър Атанасов не успя да засече коженото кълбо с глава от удобна позиция. При ответната атака на домакините Парвизджон Умарбаев подаде майсторки на Лукас Салинас, който обаче се размина с топката. В 27-ата минута Лукас Масоеро фаулира даниулГеновв наказателното поле е арбитирът  Георги никилов отсъди дузпа в полза на гостите. Зад топката застана  Валери Домовчийски, който хладнокръвно изравни за 1:1. В 32-ата минута  Венцислав  Керчев стреля силно,  Мартин Луков изби топката, която попадна в  Петър  Атанасов, но неговият истрел от удобна позициясе оказа неточен. В 44-ата минута домакините отново поискаха дузпа за след сбъсък на Аласан Н Диайе с Димитър Илиев, но съдията отново не я отсъди. Домакините се хърлиха в атаки още в вачалото на второто полувреме. В 52-ата минута Анте Аралица проби майсторски отдясно подаде на намиращия се на изгодна позиция Лукас Салинас, който се разписа за 2:1 с красив удар под гредата. Локомотивци продължиха да бъдат по-активни. В 69-ата минута Парвизджон Умарбаев изпълни пряк свободен удар, но улучи с топката стената  от противникови футболисти.В 86-ата минута Аласан Н Диайе получи втори жълт картон и бе изгонен от игра.  "Смърфовете" заиграха по-внимателно в защита и не позволиха на съперника да изравни, спечелвайки първата си победа в настоящото първенство.