Колегиална надпревара към върха на хълм Бунарджика организираха тази сутрин служители на две общински предприятия по повод Европейската седмица на мобилността. В активното ходене по алеите се включиха инспектори от Пловдивския общински инспекторат и Общинска охрана. Те бяха водени от директорите – Борислав Димов и Димитър Палашев, подкрепени от ръководството на „Градини паркове“ – Георги Николаев и Николай Чунчуков.
Тазгодишната кампания „Чиста мобилност за всички“ се провежда под мотото „Избери как да се придвижваш“, а координатор е Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ на Община Пловдив.
По пътя нагоре и обратно служителите впечатляваха гражданите със сериозността, с която участваха в инициативата, а накрая завършиха с обща снимка.
Финалът на Седмицата на мобилността ще бъде отбелязван с голямо събитие на 23 септември от 17.00 часа, когато служителите на ОП „Общинска охрана“ ще направят велообиколка на Гребния канал, подкрепени отново от Пловдивския общински инспекторат и дирекция „Спорт и младежки дейности“. Община Пловдив кани и гражданите също да се включат в инициативата.