Учениците от 6 до 12 клас в Пловдив преминават на онлайн обучение
Стефан Стоянов: Имаме изключително висока подготвеност за преминаване в дистанционна форма на обучение 

Учениците от 6 до 12 клас преминават от присъствена форма на обучение в дистанционна такава за периода от 11.11.2020 до 22.11.2020 г. /включително/. Това стана ясно днес по време на пресконференция относно мерките срещу COVID - 19, в която участваха областният управител Дани Каназирева, зам.-кметът по образование Стефан Стоянов и началникът на РУО - Пловдив Иванка Киркова. 
Решението е взето на заседание на Областния кризисен щаб и се отнася само за ученици на територията на Община Пловдив. В останалите 17 общини от област Пловдив присъствената форма на обучение ще продължи, при стриктно изпълнение на всички противоепидемични мерки. 
По думите на областния управител Дани Каназирева след изтичането на този срок ще бъдат изготвени графици за преминаване към обучение във физическа среда. 
“Надявам се, че тези мерки ще намалят нивото на заболеваемост. Добрата новина е, че общинските училища са напълно обезпечени технически и още от 2019 ученици и учители ползват активно облачни платформи за образование”, заяви зам.-кметът по образование Стефан Стоянов.
По думите му към днешна дата в Пловдив има 3 училища, които са преминали в онлайн режим, а още няколко са в процедура. 
Той добави още, че за разлика от онлайн обучението през пролетта, видео връзките ще се използват предимно за да се обсъждат резултати и да се дават задачи на учениците. Целта е децата да имат по-голяма самостоятелност, а учителите да са по-гъвкави и да се съсредоточат върху резултатите на учениците.

Белодробна болница "Кудоглу" в момента е затворена, няма персонал и техника и не може да бъде използване за болница за лечение на болни от коронавирус. Това заяви областният управител Дани Каназирева по повод призивите това здравно заведение да бъде използвано за лечение на пациенти с COVID-19. Тя добави, че е провела разговори с представители на община Пловдив относно превръщането на МБАЛ "Свети Мина"  в COVID-болница.

"Искам най-напред да разбера колко от 72-ата лекари в МБАЛ "Свети Мина" ще останат на работа и след това ще видим как ще подсилим медицинските екипи", каза Дани Каназирева.

Не сматам, че сега е най-подходящото време да събера хора и да се отчитам за дейности. Това заяви областният управител Дани Каназирева по повод обвиненията на организатор на протестите в Пловдив, че не е удържала на обещанието си отлятото да се отчете пред пловдивчани. 


"Всеки ден се отчитам пред гражданите със своите действия. Щом обаче някои хора настояват ще се отчета онлайн", заяви Дани Каназирева. Тя призова организаторите на протестите, след като са толкова активни да се запишат доброволци в някое COVID-отделение. Дани Каназирева припомни, че в Областният кризисен щаб и в Медицинския щаб влизат доказани специалисти от Пловдив и областта и решенията се взимат след анализи и дискусии. Тя добави, че ограничителните мерки се запазват.