С дълбоко прискърбие съобщаваме, че днес ни напусна нашият колега Янчо Янев ( роден на 04.06. 1949 г.). Със своите 33 години трудов стаж, Янчо бе един от най-дългогодишните служители в дирекция „Култура“ на Община Пловдив. Тук премина по- голямата част от неговия трудов път от 1979 г до 2012 – годината, в която се пенсионира.

През тези 33 години, Янчо отдаде своята неуморна енергия, сили, труд и професионализъм в името на развитието на любителските, непрофесионални състави на територията на област Пловдив, за добруването на пловдивските читалища и  подпомагане на самодейните групи в областта на фолклора.

Най - голямата лична гордост на Янчо Янев ще остане най-свидната му рожба - Международният фолклорен фестивал, сред чиито създатели е. За своите 25 издания (до 2019 г. вкл.), Международния фолклорен фестивал се превърна в традиция за културния живот на Пловдив и в истински, дългоочакван празник за жителите и гостите на града. И след своето пенсиониране, Янчо Янев продължи да бъде активен член на организационния екип, занимаващ се с неговото ежегодно провеждане.

И така….до днес!

Ние всички знаем колко силна е болката от загубата на близък и скъп човек  и колко трудно се преодолява. Но знаем и колко ценна е подкрепата в труден момент!

Ще го запомним като изключително мил, внимателен, винаги усмихнат и весел, всеотдаен колега и радетел за заедност. Той искрено вярваше в духа на девиза на Европейската столица на културата!

Мир и светлина на духа му! Дълбок поклон! Скърбим заедно с близките за безвъзвратната загуба!