Преди време  разбахме от  информация, поместена в медиите, че общината планира да удължи работното време и обхвата на Синя зона, заяви общинският съветник от БСП инж. Йордан Василев. Мотивите за това са, че са внесени много подписи на граждани, живеещи в централна градска част, желаещи удължаване на времето на синя зона.

„В другите градове на доста от местата, синя зона работи до по-късно, но там като че ли има повече възможност за места за паркиране. В Пловдив синята зона е около училища, увеличението на часовете ще съвпадне с края на учебните занятия, съответно това ще затрудни родителите да вземат децата си и по никакъв начин няма да се реши проблемът с паркирането на живущите“, изрази мнение инж. Василев. Според него домуващите пак няма да могат да паркират спокойно. „Тук влиза и следващата точка – всеки от живущите в обхвата на синя зона, да може да паркира по 2 автомобила с издаден пропуск. Това ще доведе до непрекъснато блокиран център от автомобили и всеки имащ работа в централна градска част, ще обикаля дълго, докато успее да паркира“, заяви социалистът и разясни, че вносителите са изявили готовност предложението, касаещо двата автомобила да отпадне, защото няма да се получи положителен ефект. „Общината трябва да търси места за изграждане на многоетажни паркинги. Трябва да осигурим много места за паркиране на гражданите, срещу по-ниски такси. Една комбинация на синя зона с добър градски транспорт, би олекотило трафика, екологични ефекти ще бъдат налице също“. Така според инж. Василев ще бъде решен проблемът дългосрочно. Според него ако трябват заеми, трябва те да бъдат за  подобряване и улесняване на живота на пловдивчани – изграждане на паркинги, нужни са и други проекти, насочени към разтоварване на трафика в града ни. 
 „Трябва да обърнем внимание, че през вчерашния ден изтече и 5 годишната поддръжка на Транспортния проект и системата на ИНДРА за електронното таксуване. Общината през тези години се опитва да съживи проекта, за да бъде пълноценно работещ. И това управление освен гръмки обещания, друго не представи. Провалиха се. Всичко случващо се с тази система, ще доведе до нейното спиране, защото никой не беше ангажиран с нейната поддръжка. Трябва да ни бъде предложена пълна стратегия“, категоричен е общинският съветник.