Заместник-кметът по строителство на Община Пловдив Пламен Райчев, заедно с районните кметове на „Южен“ и „Западен“ – Костадин Язов и Димитър Колев и управителя на фирмата изпълнител Цанко Драгиев, направиха първата копка на строителството на пътната връзка „Модър-Царевец“.

„Този ден бе чакан отдавна. Това е последната първа копка на обекта, като гарантирам, че той ще бъде завършен. Всички проекти, които стартираме, ще бъдат приключени. Виждам, че избраната фирма изпълнител е с опит, правила е много обекти в града. Надзорът също е сериозен и съм сигурен, че линейният график ще бъде спазен. Проектът е много важен, защото с него започваме изграждането на вътрешния ринг на града. След три години ще имаме връзката Модър-Царевец, но колкото и да е нужна, тя няма да е достатъчна. Затова ще продължим с разширението на ул. „Царевец“ до булевард „Свобода“, както и с ремонта на ул. „Хаджи Димитър“, заяви на днешната церемония кметът Здравко Димитров.

Средствата за първия етап от изграждането на обекта – ремонта и разширението на улица „Модър“, които са в размер на 4,5 милиона лева, са предвидени в бюджета на Община Пловдив за 2021 година. Вторият етап ще бъде разширението на „Царевец“ в участъка до кръстовището с „Хаджи Димитър“ и изграждането на локални платна към УМБАЛ „Каспела“ и ул. „София“, а в третия етап ще бъде реализиран пробивът под жп линията Пловдив-София.

На церемонията присъстваха още заместник-кметът Йордан Ставрев, председателят на Общински съвет Александър Държиков, районните кметове Костадин Язов, Димитър Колев, Георги Стаменов и общински съветници.