Апелативен съд – Пловдив отхвърли като неоснователни жалбите и остави в ареста трима мъже от Раковски, които са обвинени в държане на наркотици с цел разпространение.
На 29.12.2020 г., в землището на село Болярино край язовира била осъществена сделка по закупуване на 14 кг. марихуана на стойност 82 710 лева. Купувачът Х. Д. не платил наркотиците и открил стрелба във въздуха с автоматично огнестрелно оръжие. Заплашил продавача и му взел стоката. Тримата обвиняеми от Раковски са участвали в сделката. След телефонно обаждане на 112, полицията ги е задържала, а купувачът успял да избяга. След няколко дни той се предал в полицията и предоставил чувалите с марихуаната. Делото срещу него е за грабеж и се води отделно.
Апелативният съд прецени, че определението на Пловдивския окръжен съд, с което на И. П., Й. Т. и И. И. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, е обосновано и законосъобразно и го остави в сила. Магистратите смятат, че по делото има достатъчно доказателства от обясненията на двама от обвиняемите, както и от свидетелски показания, че тримата задържани са съпричастни към обвинението, което им е повдигнато. За обвиняемите И. П. и Й. Т. са налице данни, че са осъждани преди и имат установени престъпни навици, а третият им съучастник И. И. е реабилитиран по право. За това съдът счита, че има реална опасност тримата да извършат престъпление при по-лека мярка за неотклонение. Налице са две от трите задължителни предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ и за това съдебният състав ги остави в ареста.
Определението на Апелативния съд е окончателно. 
Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемите, които се намираха в ареста, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците им.